wtorek, 10 maja 2016

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem jest idealnym dodatkiem na kanapki. Polecam!



 Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

 Składniki:

  •  7 jajek
  • 2 czubate łyżki majonezu
  •   100 g miękkiego masła
  •  sól do smaku
  •    pęczek szczypiorku


Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekładamy do malaksera. Dodajemy pozostałe składniki - oprócz szczypiorku i dokładnie blendujemy.  Na koniec dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Pastę chłodzimy. Smacznego!
 
 

2 komentarze:

  1. Uwielbiam :) Nieraz robię niemalże identyczną. Kocham ten smak. Na kanapeczki nadaje się idealnie. No i domowa, zdrowa, a nie to co mocno konserwowane produkty tego typu ze sklepowych półek. Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja ulubiona pasta. Genialna do kanapek. Ja czasami dodaję jeszcze troszkę tuńczyka :)

    OdpowiedzUsuń