Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Składniki:
- 7 jajek
- 2 czubate łyżki majonezu
- 100 g miękkiego masła
- sól do smaku
- pęczek szczypiorku
Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i przekładamy
do malaksera. Dodajemy pozostałe składniki - oprócz szczypiorku i dokładnie
blendujemy. Na koniec dodajemy drobno
posiekany szczypiorek. Pastę chłodzimy. Smacznego!
Uwielbiam :) Nieraz robię niemalże identyczną. Kocham ten smak. Na kanapeczki nadaje się idealnie. No i domowa, zdrowa, a nie to co mocno konserwowane produkty tego typu ze sklepowych półek. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona pasta. Genialna do kanapek. Ja czasami dodaję jeszcze troszkę tuńczyka :)
OdpowiedzUsuńJedyna pasta do kanapek, która pasuje do każdej kanapki
OdpowiedzUsuń