środa, 17 sierpnia 2016

Jaglane placuszki z jabłkami i syropem klonowym - bezglutenowe



 Pyszne, błyskawiczne i zdrowe placuszki na bazie płatków jaglanych to doskonały sposób na rozpoczęcie dnia. Bezglutenowe, bez nabiału, jaj i cukru. Zdrowa przekąska idealna również dla najmłodszych. Zapraszam. :)

Jaglane placuszki z jabłkami i syropem klonowym - bezglutenowe


 Składniki:

  • szklanka płatków jaglanych Kupiec
  • 1/4 szklanki mleczka kokosowego
  •  1 jabłko
  •  4 łyżki syropu klonowego
  •   garść borówek
  •  łyżka oleju kokosowego
  • do podania syrop klonowy i borówki


Płatki jaglane wsypujemy do garnka z mleczkiem kokosowym i syropem klonowym i chwilę gotujemy. Dodajemy starte na tarce o grubych oczkach jabłko oraz olej kokosowy. Całość dokładnie mieszamy.  Placuszki smażymy na suchej teflonowej patelni na złoty kolor z obu stron. Podajemy z syropem klonowym i świeżymi borówkami. Smacznego!


2 komentarze:

  1. pyszne połączenie składników :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszelakie placuszki czy naleśniczki z syropem klonowym szczerze uwielbiam. Zwłaszcza, gdy wyglądają tak apetycznie :) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń