Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto
SKŁADNIKI:
- pęczek szparagów zielonych
- 2-3 łyżki oleju rzepakowego
- 2-3 łyżki pistacjowo-pietruszkowego pesto
- 200 g chudego twarogu
- garść pistacji
- skórka otarta z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części. Zielonych nie musimy obierać. Związujemy w pęczek tak, by główki były na tej samej wysokości. Gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie pamiętając, by główki szparagów znajdowały się nad powierzchnią wody. Ugotowane odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pesto, skórkę z cytryny i podgrzewamy. Dodajemy szparagi. Całość delikatnie mieszamy. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!
Wyglądają na obłędnie pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
OdpowiedzUsuń