Andrutowy piszinger z wiśniami
Składniki:
·
paczka andrutów kaliskich
·
300 g wydrylowanej wiśni nadwiślańskiej
·
łyżeczka mąki ziemniaczanej
·
2 łyżki wody
·
kieliszek trójniaku
·
4 łyżki
podkarpackiego miodu spadziowego
·
łyżeczka ekstraktu waniliowego
Wydrylowane
wiśnie zagotowujemy razem z miodem. Mąkę rozrabiamy w wodzie i dodajemy do
wiśni- cały czas mieszamy na małym ogniu, aż sos zacznie gęstnieć. Pod koniec
dodajemy Trójniak i jeszcze chwilę gotujemy. Kiedy polewę zdejmiemy z ognia,
dodajemy wanilię. Blendujemy. Studzimy.
Przestudzoną
masą przekładamy andruty, aż do wyczerpania wszystkich składników. Ozdabiamy
wiśniami. Podajemy od razu. Smacznego!
O, jak prosto i jak smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy wpis. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
nutkaciszy.blogspot.com
truskawkowa-fiesta.blogspot.com