Grillowana sałatka owocowa z miodem spadziowym i trójniakiem podawana w ananasie z miodowym sosem jogurtowym
Składniki:
·
1 ananas
·
1 jabłko grójeckie
·
200 g borówek
·
3 suski sechlońskie
·
3 łyżki trójniaku
·
3 łyżki podkarpackiego miodu spadziowego
·
400 g jogurtu naturalnego gęstego + 2 łyżki
podkarpackiego miodu spadziowego
Ananasa przekrawamy wzdłuż na pół. Rdzeń
usuwamy. Miąższ wydrążamy łyżeczką i przekładamy do miski. Do ananasowego
miąższu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko, drobno pokrojoną suskę sechlońską
oraz borówki. Dodajemy 3 łyżki miodu oraz trójniak. Całość dokładnie mieszamy i
ponownie przekładamy do pozostałych dwóch połówek ananasa. Pieczmy ok. 40 minut
w temp. 190 stopni, termoobieg. Jogurt ucieramy z miodem, schładzamy. Gotową
sałatkę podajemy w ananasie gorącą z zimnym jogurtem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz