poniedziałek, 28 marca 2016

Jaja faszerowane pastą szynkową

Idealna świąteczna przekąska czy przystawka ;) .


 

 Jaja faszerowane pastą szynkową




Składniki:
  • 7 jajek
  • 200 g szynki sopockiej
  •  2 łyżki majonezu
  •   2 łyżki miękkiego masła
  •   sól
  •  szczypta pieprzu
  • 1- 1,5  łyżeczki musztardy Dijon

Jaja gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. W blenderze miksujemy na gładką masę szynkę, majonez, żółtka jaj,  masło, sól, pieprz i musztardę. Za pomocą rękawa cukierniczego pastą faszerujemy białka jaj. Dekorujemy drobno posiekanym szczypiorkiem Smacznego!




2 komentarze:

  1. Nie dość, że na pewno smaczne to jeszcze tak pięknie podane. Jaj na święta nigdy nie dość. Z chęcią bym się poczęstowała. Sama robię troszkę inaczej, fajnie jest poznać inny przepis. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też lubię od czasu do czasu sięgnąć po coś nowego. Na świątecznym stole staram się łączyć tradycję z powiewem świeżości :) . Pozdrawiam serdecznie.

      Usuń