Jaja faszerowane pastą szynkową
Składniki:
- 7 jajek
- 200 g szynki sopockiej
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki miękkiego masła
- sól
- szczypta pieprzu
- 1- 1,5 łyżeczki musztardy Dijon
Jaja
gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekrawamy na pół. W blenderze
miksujemy na gładką masę szynkę, majonez, żółtka jaj, masło, sól, pieprz i musztardę. Za pomocą
rękawa cukierniczego pastą faszerujemy białka jaj. Dekorujemy drobno posiekanym
szczypiorkiem Smacznego!
Nie dość, że na pewno smaczne to jeszcze tak pięknie podane. Jaj na święta nigdy nie dość. Z chęcią bym się poczęstowała. Sama robię troszkę inaczej, fajnie jest poznać inny przepis. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTeż lubię od czasu do czasu sięgnąć po coś nowego. Na świątecznym stole staram się łączyć tradycję z powiewem świeżości :) . Pozdrawiam serdecznie.
Usuń