poniedziałek, 29 lipca 2013

Keksówka borówkowo-jogurtowa

Borówkowych szaleństw ciąg dalszy. A że upały nie odpuszczają, dziś znowu coś na zimno :) .

Keksówka borówkowo-jogurtowa



Składniki:
·         50 g żelatyny rozpuszczonej w szklance gorącej wody


Masa jogurtowo-śmietanowa:
·         200 g śmietany 18%
·         300 g jogurtu naturalnego
·         250 g słodkiej śmietanki
·         5-6 łyżek cukru waniliowego

Całość miksujemy, pod koniec dodając połowę rozpuszczonej żelatyny. Przelewamy do silikonowej keksówki i wkładamy do lodówki, żeby masa dobrze stężała.
Masa borówkowa:
·         500 g borówek
·         2-3 łyżki cukru 


Całość blendujemy, pod koniec dodając połowę rozpuszczonej żelatyny. Przelewamy na masę  jogurtowo-śmietanową. Dobrze schładzamy. Podajemy ze świeżymi borówkami. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)