piątek, 2 sierpnia 2013

Faszerowane cukinie z grilla

A może na kolację skusicie się na lekkie i zdrowe faszerowane cukinie. Idealna propozycja na grilla, która zasmakuje również mięsożercom.



Faszerowane cukinie z grilla

 
Składniki:
·         3 małe cukinie
·         3 duże cebule
·         3 duże marchewki
·         świeży imbir
·         pęczek pietruszki
·         opakowanie fety - ok. 200-270 g
·         sól, pieprz do smaku


Cukinie przecinamy wzdłuż na pół. Każdą łódeczkę wydrążamy za pomocą łyżeczki. Cebulę kroimy w piórka, marchewkę  ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa podsmażamy na odrobinie oleju.  Dodajemy przesiekany miąższ cukinii. Całość jeszcze chwilkę smażymy. Doprawiamy świeżo startym imbirem, solą i pieprzem. Farsz ściągamy z ognia, dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i połowę fety pokrojonej w kostkę. Skórkę cukinii  smarujemy po zewnętrznej stronie odrobiną oliwy, do środka nakładamy farsz, na wierzchu układamy resztę pokrojonej w kostkę fety. Cukinie układamy na tackach do grillowania, grillujemy ok. 15-20 minut. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)