Świeży szpinak, kremowy serek mascarpone i zdrowy makaron orkiszowy - to składniki na pyszny, szybki i aromatyczny obiad. Zapraszam!
Tagliatelle orkiszowe ze szpinakiem i mascarpone
·
400 g makaronu orkiszowego tagliatelle
·
odrobina
wody spod gotowania makaronu
·
400 g
mascarpone
·
łyżka
masła
·
2 ząbki
czosnku
·
450 g szpinaku mrożonego Hortex (do potrawy dajemy rozmrożony i odciśnięty z nadmiaru wody)
·
szczypta
cukru
·
sól
·
pieprz
·
świeżo strata gałka muszkatołowa
·
2 garście podprażonych orzechów włoskich
Makaron gotujemy, pamiętając, by przy
odcedzaniu odlać szklankę wody. Na
patelni podsmażamy na łyżce masła drobno pokrojony czosnek. Dodajemy szpinak i szczyptę cukru, chwilę smażymy. Dodajemy mascarpone, mieszamy, aż serek się rozpuści.
Doprawiamy solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Dodajemy garść
posiekanych orzechów, resztą ozdobimy potrawę na talerzach. Makaron łączymy z sosem, dodając odrobinę
wody spod jego gotowania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz