niedziela, 26 kwietnia 2015

Pesto z liści rzodkiewki



 Jeśli zostały Wam liście z rzodkiewki, nie wyrzucajcie ich. Zróbcie pesto- smakuje idealnie i będzie doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek czy makaronów.

Pesto z liści rzodkiewki




Składniki:
·         liście z 2 pęczków rzodkiewki
·         2 garście uprażonych orzeszków ziemnych
·         sól
·         pieprz
·         olej spod suszonych pomidorów- do uzyskania pożądanej konsystencji pesto
·         garść sera dziugas startego na tarce o dużych oczkach
·         ząbek czosnku
·         łyżeczka miodu
·         łyżka octu balsamicznego

Pesto: W blenderze miksujemy na gładkie pesto liście rzodkiewki, orzeszki, ser dziugas oraz czosnek. Stopniowo dodajemy olej spod suszonych pomidorów. Dosmaczamy solą, pieprzem miodem i octem balsamicznym.


3 komentarze:

  1. muszę spróbować tego pesto! na pewno smakuje bardzo ciekawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest zaskakująco dobre i zdrowe :) - polecam.

    OdpowiedzUsuń