sobota, 1 sierpnia 2015

Błyskawiczne babeczki cappuccino z wiśniami



 Pyszny deser w pół godziny. Babeczki o smaku cappuccino idealnie współgrają z przyjemnie kwaskowatymi, soczystymi wiśniami. Idealnie wyważona słodycz, puszyste i delikatne ciasto- to przepis na udany deser, słodką przekąskę, drugie śniadanie czy podwieczorek. Polecam :) .

Błyskawiczne babeczki cappuccino z wiśniami

 ·        Na 24 babeczki:
             3  szklanki mąki pszennej
·         1,5 szklanki mleka
·         szklanka cukru pudru
·         100 g masła
·         2 jajka·         
·         4 łyżki cappuccino waniliowego
·         2 łyżeczki proszku do pieczenia
·         szczypta soli
 2 szklanki wiśni pozbawionych pestek

Miękkie masło ucieramy z cukrem i cappuccino. Następnie stopniowo dodajemy jajka, mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia oraz mleko. Na sam koniec dodajemy owoce i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremek na muffinki wyłożone papilotkami i pieczemy ok. 25 minut (do suchego patyczka)  temp. 190 stopni. Smacznego!




2 komentarze:

  1. Wygląda smakowicie, spróbuję,tylko to co Tobie Ewuś zajmuje pół godzinki, mnie z 3 razy tyle, taka ze mnie ciapa :)

    Ben

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie lekko kawowe musiały ciekawie współgrać z wiśniami :)

    OdpowiedzUsuń