środa, 13 kwietnia 2016

Kanapka Elvisa Presleya

 Kanapka Elvisa Presleya to nic innego jak grillowany chleb tostowy z bananem i masłem orzechowym. Klasyk ogranicza się w zasadzie do tych 3 składników. W moim wydaniu sandwich wzbogaciłam ptasim mleczkiem. Pianka o smaku mleczno-truskawkowym idealnie współgra z całością. To idealne rozpustne śniadanie i deser w jednym ;) .
 

Kanapka Elvisa Presleya

 Składnik:

  •    2 kromki chleba tostowego- maślanego
  •  masło orzechowe solone
  • dojrzały banan
  • odrobina masła
  • dodatkowo- 1-2 kostki  ptasiego mleczka (polecam strawberry shake)


Kromki chleba smarujemy z jednej strony masłem orzechowym. Na jednej kromce na maśle orzechowym układamy plasterki banana. W klasycznej wersji  w tym momencie banana przykrywamy drugą kromką - posmarowaną stroną do środka. W mojej wersji na bananie układamy pokrojoną na 3 części kostkę ptasiego mleczka i dopiero przykrywamy drugą kromką.  Zewnętrzne strony kanapki smarujemy odrobiną zwykłego masła. Kanapkę pieczemy w opiekaczu aż będzie chrupiąca. Smacznego!

 

2 komentarze:

  1. Ciekawa jestem dlaczego ten przepis na tosta jest nazywany kanapką Elvisa Presleya ;) Czyżby już on się raczył takimi pysznościami? Uwielbiam tosty z Nutellą i bananem albo właśnie z masłem orzechowym i bananem. Przyznam jednak, że nie próbowałam z dodatkiem Ptasiego Mleczka ;) Pozdrowionka :)

    OdpowiedzUsuń