Składniki:
·
500 g makaronu z pszenicy durum - muszelki
trójkolorowe
·
400 g mięsa wołowo-wieprzowego,
ugotowanego, a następnie zmielonego
·
1 por
posiekany w talarki
·
1 ząbek czosnku drobno posiekany
·
2-3 marchewki starte na tarce o grubych oczkach
·
puszka pomidorów
·
5 łyżek kukurydzy konserwowej
·
sos chili słodki i ostry- do smaku
·
sól
·
pieprz
·
150-200 g sera żółtego startego na tarce o
grubych oczkach
·
olej rzepakowy do smażenia
Makaron gotujemy al dente. Na patelni
podsmażamy pora, marchewkę i czosnek. Dodajemy mięso, chwilkę smażymy. Zalewamy
pomidorami z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i sosami chili. Dodajemy
kukurydzę. Całość łączymy z makaronem, na koniec dodajemy starty ser żółty- dobrze mieszamy. Dekorujemy zieleniną. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz