Kanapkowa pasta paprykowa z prażonymi pestkami dyni
·
3 duże czerwone papryki
·
1 duży ziemniak
·
2 duże ząbki czosnku
·
2-3 łyżki oliwy spod suszonych pomidorów
·
5 suszonych pomidorów
·
sól
·
pieprz
·
odrobina sosu chili słodkiego
·
2 duże garście uprażonych pestek dyni
Paprykę można obrać ze skórki, choć moim
zdaniem jest to zbyteczne. Paprykę, czosnek
i ziemniaka kroimy w drobną
kostkę. Warzywa smażymy na odrobinie oleju do momentu aż staną się miękkie.
Całość przekładamy do wysokiego naczynia i kiedy przestygnie blendujemy.
Dodajemy suszone pomidory, pestki dyni
oraz przyprawy i całość jeszcze raz dobrze miksujemy. Pastę podajemy
schłodzoną. Smacznego!
fantastyczny pomysł,zrobię w środę,jak bedzie cała rodzinka :)
OdpowiedzUsuńben
Cieszę się :) . Daj znać,jak Wam smakowało :) .
Usuń