Łosoś w cieście francuskim z porami
Składniki:
·
ładny filet z łososia
·
cytryna
·
sól
·
pieprz
·
por
·
odrobina oliwy
·
płat ciasta francuskiego
·
jajko
Łososia (pozbawionego ewentualnych ości)
skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy. Z ciasta francuskiego wykrawamy
dwa prostokąty, nieco większe od kawałka łososia. Na jednym płacie układamy
rybę. Na patelni na łyżce oliwy podsmażamy pokrojonego w talarki pora. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wykładamy na rybę.
Brzegi ciasta smarujemy rozbełtanym jajkiem. Nakładamy
drugi kawałek ciasta. Za pomocą widelca
sklejamy brzegi. Wierzch smarujemy resztą jajka. Na górze robimy nacięcia.
Pieczemy ok. 20-25 minut, 180 stopni, termoobieg.
Podajemy z sosem na bazie jogurtu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz