Czekoladki serowo-jogurtowe z borówkowym sercem
Składniki:
·
1,5 tabliczki mlecznej czekolady
·
1.5 tabliczki czekolady gorzkiej
·
150 g Almette Jogurtowy
·
50 g czekolady białej
·
łyżka cukru pudru
·
kilka dużych borówek amerykańskich
Czekoladę mleczną i gorzką rozpuszczamy nad
gorąca kąpielą wodną. Za pomocą szpatułki rozprowadzamy po ściankach i dnie
silikonowych mini foremek- czekolada musi pokryć dokładnie całą powierzchnię
foremek. Ja użyłam foremek w kształcie dyni, listków i okrągłych. Foremki
wstawiamy do zamrażalnika. Kiedy warstwa czekolady zastygnie, nakładamy drugą
warstwę i ponownie schładzamy. Almette Jogurtowy ucieramy z roztopioną czekoladą białą i cukrem
pudrem. Masą napełniamy foremki
zostawiając odrobinę miejsca na zamknięcie czekoladek warstwą czekolady. Do
każdej czekoladki wciskamy po jednej dużej borówce. Foremki wstawiamy do
zamrażalnika, żeby serek zastygł. Na serek wykładamy warstwę czekolady-
dokładnie wygładzamy i ponownie wstawiamy do zamrażalnika, żeby wierzch
czekoladek zastygł. Czekoladki wyjmujemy z silikonowych foremek i częstujemy
naszych gości. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz