Dziś pomysł na pyszne ciasteczka bez mąki pszennej, za to z dużą ilością płatków owsianych i twarogu. Charakteru smakowego nadaje ciasteczkom olej sezamowy. Ma intensywny smak i idealnie sprawdza się do słodkich wypieków. Ciasteczka z wierzchu są bardzo chrupiące, w środku puszyste i miękkie. Polecam!
Ciasteczka owsiano-twarogowe z sezamową nutą
Składniki:
·
1,5 szklanki płatków owsianych
·
200 g słodkiego twarogu
·
2-3 łyżki
oleju sezamowego
·
łyżka miodu
·
łyżka domowego cukru waniliowego
jakie zdrowe ciasteczka! :) a czy można zamiast budynia dać mąkę kukurydzianą?
OdpowiedzUsuń:) Myślę, że spokojnie można zastąpić budyń mąką kukurydzianą :)
UsuńWyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuń