poniedziałek, 19 października 2015

Ciasteczka owsiano-twarogowe z sezamową nutą



 Dziś pomysł na pyszne ciasteczka bez mąki pszennej, za to z dużą ilością płatków owsianych i twarogu. Charakteru smakowego nadaje ciasteczkom olej sezamowy. Ma intensywny smak i idealnie sprawdza się do słodkich wypieków.  Ciasteczka z wierzchu są bardzo chrupiące, w środku puszyste i miękkie. Polecam!

 Ciasteczka owsiano-twarogowe  z sezamową nutą

 Składniki:
·         1,5 szklanki płatków owsianych
·         200 g słodkiego twarogu
·         2 łyżki budyniu waniliowego- w proszku
·         2-3  łyżki oleju sezamowego
·         łyżka miodu
·         łyżka domowego cukru waniliowego

Twaróg ucieramy z miodem  i cukrem. Dodajemy budyń, olej sezamowy i płatki owsiane i całość dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy ok. 35 minut, temp. 180 stopni. Smacznego!


3 komentarze:

  1. jakie zdrowe ciasteczka! :) a czy można zamiast budynia dać mąkę kukurydzianą?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :) Myślę, że spokojnie można zastąpić budyń mąką kukurydzianą :)

      Usuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)