piątek, 19 lutego 2016

Pieczeń mięsno-jaglana



 Idealna zarówno na ciepło, jak też na zimno. Pyszne i zdrowe połączenie mięsa z kaszą jaglaną.  ;) .  Kasza jaglana i olej kokosowy zaliczane są do kategorii produktów należących do superfood. Są to  produkty naturalne i nieprzetworzone, które wyjątkowo korzystnie wpływają na nasze zdrowie.

 Pieczeń mięsno-jaglana

 Składniki:
·         500 g mięsa mielonego z łopatki
·         pół szklanki kaszy jaglanej + szklanka wody
·         1 cebula
·         2 jajka
·         sól
·         pieprz
·         ząbek czosnku
·         olej kokosowy do smażenia
·         pęczek szczypiorku

Kaszę płuczemy zimną wodą. Gotujemy wszklance wody do miękkości na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Cebulkę kroimy w drobną kostką, złocimy na dobrze rozgrzanym oleju koksowym,  dodając pod koniec drobno posiekany czosnek. Dodajemy do zmielonego mięsa. Do masy mięsnej dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, jajka, drobno posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Dłonią wyrabiamy na jednolitą masę. Przekładamy do  keksówki. Pieczemy ok. 60 minut, temp. 180 stopni.


 Szeroki wybór superfood można znaleźć w sklepie internetowym: www.sklepagnex.pl

Superfood w Twojej kuchni

3 komentarze:

  1. Pieczeń zapowiada się wspaniale , ale nie podane jest ile mięsa i jakiego? Mogę prosić o dopisanie Pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Już wiem , dopatrzyłam się z boku ramki . Przepraszam .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie to stronka się "rozjechała", zauważyłam, że na różnych przeglądarkach tekst lokuje się różnie- u mnie na Firefox jest ok- składniki wypisane są w jednym rządku. Pozdrawiam:)

      Usuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)