Roladki schabowe z żółtym serem i wędzonym boczkiem
Składniki (8 roladek):
- ok. 1 kg kawałek schabu
- musztarda sarepska
- ok. 150 g sera żółtego królewskiego
- kilka kiszonych ogórków
- ok. 16 plasterków wędzonego boczku surowego
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- mąka pszenna
- 2 jajka
- olej rzepakowy
Schab porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy
z obu stron.
Każdy płat schabu
smarujemy musztardą, układamy 2 plasterki boczku, kawałek sera żółtego i ogórka
kiszonego. Zawijamy. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w
rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy
na dobrze rozgrzanym oleju z każdej strony. Przekładamy do naczynia
żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190
stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz