Kluski śląskie - najlepsze
Jak zrobić kluski śląskie z dziurką
Jak zrobić kluski śląskie - przepis
Składniki:
- 1 kg ziemniaków
- szklanka mąki ziemniaczanej
- sól
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ciepłe przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy jednolite gładkie ciasto. Odrywamy z niego kawałki, formujemy kulki, a w kulce kciukiem robimy dołeczek. Gotujemy ok. 1- 2 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionym sosem, jako dodatek do mięs albo z ulubioną okrasą.
Są przepyszne!
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Witaj! Jesteśmy zbiorem blogów kulinarnych, promującym przepisy blogerów. Dołączyło do nas już przeszło 1000 blogerów, a ich przepisy zostały wyświetlone prawie 20 milionów razy! Miło by nam było, jeśli zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego Katalogu Smaków. Serdecznie zapraszamy do rejestracji na : www.katalogsmakow.pl (należy kliknąć w "MOJE KONTO" w prawym górnym rogu strony. Pozdrawiamy!
OdpowiedzUsuńKluski śląskie ... a raczej a'la śląskie.
OdpowiedzUsuńNa kluski śląskie jest tylko jeden jedyny przepis i co lepsze nie podaje się go ani w kg ani w szklankach.
Zapraszam po niego na : http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2015/01/kluski-slaskie.html