środa, 8 lutego 2017

Wątrobianka

Wątrobianka to domowa wędlina dla miłośników wątróbki. Z dużą ilością pietruszki - jest pyszna i zdrowa. ;)

 Wątrobianka



 Składniki na farsz:
  • 1 kg wątróbki drobiowej
  • 2 udka z kurczaka
  •  2 cebule
  • 2 bułki namoczonej w mleku
  • 2 duże pęczki pietruszki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  •  3 łyżki bułki tartej
  • 3 łyżki kaszy manny

Wątróbkę i mięso z kurczaka  mielimy razem z cebulą. Dodajemy namoczoną bułkę, kaszę,jajka, drobno posiekaną pietruszkę. Dobrze wyrabiamy dłonią w miarę potrzeby dodając bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz przekładam do 2 keksówek i zapiekam ok. 70 minut, temp. 180 stopni.
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)