poniedziałek, 15 maja 2017

Szparagi pieczone w wędzonym boczku

Szybka przystawka z pieczonych szparagów. :)

 

Szparagi pieczone w wędzonym boczku

 Składniki:
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • cienkie plasterki boczku surowego wędzonego
  • sól
  • olej rzepakowy

Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części, skrapiamy olejem i solimy. Szparagi owijamy plasterkami boczku, tak aby główki pozostały nieowinięte. Układamy na blaszce piekarnikowej. Pieczemy w temp. 200 stopni ok. 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)