wtorek, 10 marca 2015

Pasta pomidorowo- cieciorkowa

 Doskonała do kanapek, warzyw czy nawet jako dodatek do mięs.

Pasta pomidorowo- cieciorkowa


Składniki:
·         400 g cieciorki z puszki
·         200 g suszonych pomidorów z oleju
·         100 g pieczonej papryki marynowanej w oleju
·         4-5 łyżek oleju spod suszonych pomidorów
·         Sól
·         Pieprz
·         Ząbek czosnku
·         Łyżka jogurtu greckiego

Cieciorkę odsączamy z zalewy, przekładamy do blendera. Dodajemy ząbek czosnku, paprykę i suszone pomidory. Całość dokładnie blendujemy, dodając jogurt i  olej spod pomidorów – do uzyskania pożądanej konsystencji. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz