Serowy torcik cappuccino pod melonową pianką na 2 drugie urodziny bloga
·
ciasteczka maślane 100 g
·
250 g serka typu włoskiego
·
375 g serka kremowego Arla Apetina naturalny
·
szklanka śmietanki kremówki
·
2 łyżki mleka w proszku
·
3 łyżki cukru
·
łyżeczka ekstraktu waniliowego
·
4 łyżki kawy cappuccino waniliowej
·
1/4 melona
·
4 łyżki cukru pudru
·
1 łyżka żelatyny
·
7 łyżek
wody
·
125g serka kremowego Arla Apetina India
Na dnie tortownicy
układamy ciasteczka.
Serek typu włoskiego blendujemy na gładką
masę. Dodajemy serek kremowy, cukier, cappuccino i 2 łyżki mleka w proszku. Dokładnie
miksujemy. Śmietankę ubijamy na puszysto. Dodajemy do masy serowej i delikatnie
mieszamy. Przekładamy na ciasteczkowy spód. Chłodzimy. Melona obieramy i blendujemy na
gładką masę. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy, żeby żelatyna się rozpuściła. Dodajemy do
zblendowanego melona. Dodajemy serek Inadia, cukier i ekstrakt waniliowy- dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na ser. Ciasto podajemy dobrze schłodzone. Smacznego!
Piękny i z pewnością pyszny torcik :)
OdpowiedzUsuńGratulacje z okazji rocznicy :)