czwartek, 18 czerwca 2015

Serowy torcik cappuccino pod melonową pianką na 2 drugie urodziny bloga

Na drugie urodziny bloga musi być coś pysznego. Na letnie dni proponuję  coś bez pieczenia. Serowo-cappuccinowy torcik zwieńczony melonową pianką. Puszysta masa serkowa z lekką nutą kawy idealnie współgra z wyrazistą w smaku pianką. Zapraszam na kawałeczek ciasta i dziękuję wszystkim czytelnikom bloga za te 2 smakowite lata :) .

Serowy torcik cappuccino pod melonową pianką na 2 drugie urodziny bloga

 Składniki (tortownica o średnicy 17 cm):

·         ciasteczka maślane  100 g
·         250 g serka typu włoskiego
·         375 g serka kremowego Arla Apetina naturalny
·         szklanka śmietanki kremówki
·         2 łyżki mleka w proszku
·         3 łyżki cukru
·         łyżeczka ekstraktu waniliowego
·         4 łyżki kawy cappuccino waniliowej
·         1/4 melona
·         4 łyżki cukru pudru
·         1 łyżka żelatyny
·         7  łyżek wody
·         125g serka kremowego  Arla Apetina India

Na dnie tortownicy  układamy ciasteczka.
Serek typu włoskiego blendujemy na gładką masę. Dodajemy serek kremowy, cukier, cappuccino  i 2 łyżki mleka w proszku. Dokładnie miksujemy. Śmietankę ubijamy na puszysto. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. Przekładamy na ciasteczkowy spód. Chłodzimy. Melona obieramy i blendujemy na gładką masę. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy,  żeby żelatyna się rozpuściła. Dodajemy do zblendowanego melona. Dodajemy serek Inadia, cukier i ekstrakt waniliowy-  dokładnie mieszamy. Masę przelewamy na ser. Ciasto podajemy dobrze schłodzone.  Smacznego!








1 komentarz:

  1. Piękny i z pewnością pyszny torcik :)
    Gratulacje z okazji rocznicy :)

    OdpowiedzUsuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)