poniedziałek, 6 lipca 2015

Mrożone cappuccino truskawkowo-ananasowo-agrestowe



 Upały daję się nam ostatnio we znaki. Przy takich temperaturach opuszcza nas ochota na jedzenie, a na pewno na potrawy ciężkie i wymagające dużego wysiłku w przygotowaniu. Dzisiejsza propozycja to sycący i chłodzący koktajl cappuccino przygotowany na mieszance pysznych owoców. Błyskawiczny w przygotowaniu, lekki, orzeźwiający i dostarczający mnóstwo witamin. Polecam!

Mrożone cappuccino truskawkowo-ananasowo-agrestowe 

 

Składniki na 2 koktajle:
·         czubata szklanka truskawek
·         czubata szklanka ananasa
·         1/4 szklanki agrestu
·         3 łyżki cappuccino waniliowego
·         3 łyżki serka waniliowego
·         1/2 szklanki kostek lodu

Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Dodajemy serek, cappuccino i lód i ponownie blendujemy.  Rozlewamy do szklanek i od razu podajemy. Smacznego!





3 komentarze:

  1. Wygląda pysznie. Mozna zastąpić capucino expresso?

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie i bardzo owocowo:)
    Pozdrawiam!
    www.kornikwkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ma cudownie kuszący kolor :)

    OdpowiedzUsuń

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)