Upały daję się nam ostatnio we znaki. Przy takich temperaturach opuszcza nas ochota na jedzenie, a na pewno na potrawy ciężkie i wymagające dużego wysiłku w przygotowaniu. Dzisiejsza propozycja to sycący i chłodzący koktajl cappuccino przygotowany na mieszance pysznych owoców. Błyskawiczny w przygotowaniu, lekki, orzeźwiający i dostarczający mnóstwo witamin. Polecam!
Mrożone cappuccino truskawkowo-ananasowo-agrestowe
·
czubata szklanka truskawek
·
czubata szklanka ananasa
·
1/4 szklanki agrestu
·
3 łyżki cappuccino waniliowego
·
3 łyżki serka waniliowego
·
1/2 szklanki kostek lodu
Owoce przekładamy do wysokiego naczynia i
blendujemy. Dodajemy serek, cappuccino i lód i ponownie blendujemy. Rozlewamy do szklanek i od razu podajemy.
Smacznego!
Wygląda pysznie. Mozna zastąpić capucino expresso?
OdpowiedzUsuńSmakowicie i bardzo owocowo:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
www.kornikwkuchni.blogspot.com
Ma cudownie kuszący kolor :)
OdpowiedzUsuń