poniedziałek, 20 lipca 2015

Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką

 Kiedy stragany uginają się od pysznych, soczystych, słodkich polskich pomidorów, ta zupa często gości na moim stole. Zróbcie ją koniecznie- pełnia smaku, minimum pracy. Czego chcieć więcej? :)

 Zupa z pieczonych pomidorów z czerwoną papryką 


   1 kg ulubionych pomidorów
·         1 kg pomidorów malinowych
·         1 czerwona papryka
·         2 łyżki octu balsamicznego
·         sól
·         pieprz
·         ząbek czosnku
·         olej z suszonych pomidorów
·         pęczek bazylii
·         200 ml mleczka kokosowego
·         ewentualnie woda do kontroli gęstości zupy

Pomidory przekrawamy na ćwiartki, paprykę kroimy w cząstki. Warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym, skrapiamy octem balsamicznym, olejem spod suszonych pomidorów, solimy. Pieczmy ok. 60 minut, temp. 200 stopni. Warzywa blendujemy z mleczkiem kokosowym, czosnkiem  i listkami bazylii. Dosmaczamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanymi listkami bazylii. Smacznego!

1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)