piątek, 20 listopada 2015

Krem orzechowy (do ciast i deserów)



·       Prosty do przygotowania krem na bazie masła orzechowego to idealny dodatek do babeczek, ciast czy ciasteczek. Urozmaici  i podrasuje nasze wypieki. Osobiście uwielbiam ten krem podjadać bezpośrednio ze słoiczka ;). Uczta dla łasuchów. 

 Krem orzechowy (do ciast i deserów)


  


 200 g miękkiego masła
·      250 g   masła orzechowego
·         4 łyżki cukru pudru
·         7 łyżek   bitej śmietany (kremówka ubita na sztywno z łyżką cukru waniliowego i łyżeczką ekstraktu waniliowego)
·         1/2 łyżeczki soli

Masło ucieramy z masłem orzechowym, cukrem pudrem i solą. Na sam koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do uzyskania jednolitej, puszystej masy. Słodki krem do ciast i deserów gotowy. Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)