poniedziałek, 9 listopada 2015

Udka pieczone z ziemniakami i rozmarynem



 Prosty, szybki i smakowity obiad dla całej rodziny. Zapach rozmarynu rozniesie się po całym domu ;) . Jeśli lubicie te zioło, ten przepis jest dla Was.

 Udka pieczone z ziemniakami i rozmarynem

 Składniki:
·         5 udek z kurczaka
·         5-6 dużych ziemniaków
·         sól
·         pieprz
·         olej rzepakowy
·         kilka gałązek rozmarynu

Oczyszczone i osuszone udka z kurczaka solimy i pieprzymy. Ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. 
Udka i ziemniaki przekładamy na blachę piekarnikową. Całość jeszcze delikatnie solimy, skrapiamy olejem  i nacieramy drobno posiekanymi igiełkami rozmarynu. Pieczemy 40 minut temp. 190 stopni termoobieg, następnie nastawiamy grzałkę górną i pieczemy jeszcze ok. 40 minut. Smacznego!

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz