wtorek, 12 września 2017

Placki z dyni 

Placki z dyni - minimum składników, maksimum smaku. Najlepsze z dyni Hokkaido. Zdecydowanie polecam. :)

Placki z dyni 


Składniki:
  • 240 g startej na tarce o drobnych oczkach dyni Hokkaido
  • 2 łyżki mąki
  • 2 jajka
  • sól do smaku
  • szczypta pieprzu
  • olej rzepakowy do smażenia

W misce łączymy ze sobą startą dynię, mąkę, jajo, sól i pieprz - całość dokładnie mieszamy. Łyżką nakładamy porcję ciasta na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym i formujemy placuszki. Smażymy na złoty kolor z obu stron.  Odsączmy na ręczniku papierowym. Smacznego!

1 komentarz:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)