czwartek, 19 października 2017

Maślane ciasteczka kokosowe

Zapraszam po przepis na kruche maślane ciasteczka kokosowe. Mało składników, łatwe do zrobienia, a dzieci je uwielbiają ;) . W szczelnej puszce możecie je przechowywać spokojnie do dwóch tygodni. Polecam ;) . 

Maślane ciasteczka kokosowe



składniki

·         200 g zimnego masła

·         250 g mąki pszennej

·         1 jajo

·         pół szklanki wiórków kokosowych

·         5 łyżek cukru pudru


Mąkę mieszamy z cukrem pudrem i kokosem, dodajemy zimne masło - siekamy. Dodajemy jajo  i zagniatamy jednolite ciasto. Wstawiamy do lodówki na 30-60 minut.

Ciasto cienko wałkujemy (ok. 3-5  mm grubości), wykrawamy ciasteczka i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 -20 minut temp. 180 stopni. Ciasteczka studzimy na kratce. Przechowujemy w szczelnej puszce. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)