Zapraszam po przepis na kruche maślane ciasteczka kokosowe. Mało składników, łatwe do zrobienia, a dzieci je uwielbiają ;) . W szczelnej puszce możecie je przechowywać spokojnie do dwóch tygodni. Polecam ;) .
Maślane ciasteczka kokosowe
składniki
·
200
g zimnego masła
·
250
g mąki pszennej
·
1
jajo
·
pół
szklanki wiórków kokosowych
·
5
łyżek cukru pudru
Mąkę
mieszamy z cukrem pudrem i kokosem, dodajemy zimne masło - siekamy. Dodajemy
jajo i zagniatamy jednolite ciasto.
Wstawiamy do lodówki na 30-60 minut.
Ciasto
cienko wałkujemy (ok. 3-5 mm grubości), wykrawamy ciasteczka i układamy
na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 -20 minut temp. 180
stopni. Ciasteczka studzimy na kratce. Przechowujemy w szczelnej puszce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz