Kardamonowy jogurt z jabłkami
Składniki na 3 desery:
·
400 g gęstego jogurtu naturalnego
·
2-3 ziarna kardamonu
· 1 łyżeczka cukru waniliowego
2 łyżeczki podkarpackiego miodu spadziowego
2 łyżeczki podkarpackiego miodu spadziowego
·
3 jabłka grójeckie starte na tarce o dużych oczkach, nieco
odciśnięte z soku
·
3 garście ulubionych płatek z ziarnem
·
3 kostki gorzkiej czekolady
·
smakowe paluszki czekoladowe
Jogurt mieszamy z cukrem waniliowym, miodem i
utartymi w moździerzu ziarnami kardamonu. Na dno pucharków wykładamy połowę
startych jabłek, na jabłka sypiemy płatki zbożowe, zalewamy połową
jogurtu. Na warstwę jogurtu wykładamy
resztę jabłek. Zalewamy pozostałym jogurtem. Zdobimy startą czekoladą i
czekoladowymi paluszkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz