Paluszki z indyka w ziołowo-serowej panierce
·
400 g piersi z indyka
·
jajko
·
sól
·
pieprz
·
2 garście ulubionych świeżych ziół- ja wybrałam
szczypiorek, bazylię i oregano
·
1 bułka wieloziarnista
·
garść sera mimolette
·
olej do smażenia
Indyka kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy
solą i pieprzem. W misce rozbełtujemy
jajko. W oddzielnej misce przygotowujemy panierkę- łączymy ze sobą drobno
posiekane zioła, pokrojoną w bardzo drobną kostkę bułkę oraz straty żółty ser
(można też wszystkie składniki panierki krótko
zmiksować w blenderze). Indyka maczamy w jajku, następnie w panierce.
Smażymy z każdej strony do momentu uzyskania chrupiącej skórki. Podajemy ze
świeżymi ziołami i ulubionym sosem jogurtowym.
Jaka pyszna panierka, mmm ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję i również ślę pozdrowienia
Usuń