czwartek, 2 stycznia 2014

Surówka z białej rzodkwi

Zdrowy i smaczny dodatek do obiadu. 

Surówka z białej rzodkwi


Składniki:
·         1 duża biała rzodkiew
·         pomarańcza
·         sól
·         pieprz
·         jabłko
·         łyżka octu jabłkowego

Rzodkiew i kwaśne jabłko ze skórką  ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pomarańczę filetujemy. Z resztki pomarańczy wyciskamy sok i zalewamy nim starte warzywa. Doprawiamy solą, pieprzem i octem. Dobrze mieszamy i wykładamy ozdobnie fileciki z pomarańczy. Smacznego!

3 komentarze:

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)