Polędwiczki koperkowe na śmietance owsianej
·
polędwiczka wieprzowa
·
200 ml śmietanki owsianej
·
masło kalrowane do smażenia
·
sól
·
pieprz
·
duży pęczek koperku
·
cebula
Polędwiczkę dokładnie osuszamy, a następnie
porcjujemy na ok. 2 cm kawałki i doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obsmażamy na
dobrze rozgrzanym maśle klarowanym.
W garnku złocimy drobno posiekaną cebulkę.
Dodajemy polędwiczki, całość zlewamy
śmietanką, którą rozcieńczamy zagotowaną wodą. Polędwiczki powinny dusić się w
śmietance do miękkości. Pod koniec
duszenia, sos doprawiamy solą i
pieprzem. Na samym końcu dodajemy drobno posiekany koperek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz