Proste i efektowne roladki na szybki rodzinny obiad. Polecam!
Roladki ze schabu z papryką i boczkiem
· ok. 1 kg kawałek schabu
· musztarda miodowa
·
słoiczek papryki grillowanej marynowanej w oleju
· sól
· pieprz
·
200 g boczku
wędzonego w cienkich plasterkach
·
bułka tarta
·
mąka pszenna
· 2 jajka do
panierowania
Schab porcjujemy
na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron.
Każdy płat
schabu smarujemy musztardą, układamy plaster boczku i kilka kawałków papryki i
zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w
rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy
na dobrze rozgrzanym oleju spod papryki z każdej strony. Przekładamy do
naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju spod marynowanej papryki i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz