Pralinki Raffaello w czekoladzie
Na ok. 40 pralinek:
- 400 g wiórków koksowych
- 400 ml mleka
- 300 g cukru
- tabliczka mlecznej czekolady- schłodzona w lodówce
Mleko zagotowujemy z cukrem. Czekamy aż masa lekko zgęstnieje.
Dodajemy kokos i gotujemy na małym ogniu do uzyskania gęstej masy. Masę
studzimy - najlepiej pozostawić ją na całą noc w lodówce. Dobrze stężałą masę
porcjujemy na kawałki wielkości orzecha włoskiego i formujemy kuleczki.
Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Panierujemy w niej pralinki
i układamy w dekoracyjnych mini papilotkach. Smacznego!
Ależ one wyglądają bajecznie ... pycha !
OdpowiedzUsuńRafaello w czekoladzie? Tego jeszcze nie było. Wygląda super. Na pewno jest pyszne. Uwielbiam kokos, więc jestem skuszona. Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuń