Twarożek zasmażany w papierze ryżowym z syropem dyniowym
Składniki (2 porcje):
- 220 g słodkiego serka typu włoskiego - okrągłego
- 2 papiery ryżowe
- olej rzepakowy do smażenia
- syrop z dyni
Serek przekrawamy w poprzek na pół. Każdy papier ryżowy
moczymy na chwilę w wodzie, kiedy stanie się elastyczny układamy na jednym
krążku papieru jedną połówkę serka twarogowego i dokładnie owijamy go papierem
ryżowym. Tak samo postępujemy z drugim krążkiem twarogu. Serki smażymy na złoty
kolor z obu stron na oleju rzepakowym. Na talerzu wylewamy porcję syropu z
dyni, pośrodku układamy złocisty krążek sera w chrupiącej ryżowej panierce.
Podajemy od razu.
Fajny pomysł :) Ciekawe wykorzystanie papieru ryżowego. Z chęcią bym spróbowała. Pozdrawiam ciepło :)
OdpowiedzUsuń