sobota, 29 kwietnia 2017

Rzodkiewki smażone na masełku

Rzodkiewki zazwyczaj jemy na surowo, ale doskonale smakują również po usmażeniu. Taka smażona rzodkiewka na masełku to świetny dodatek zarówno na kanapki, jak i do dania obiadowego. Jest pyszna ;)  .

Rzodkiewki smażone na masełku

 Składniki
  • 12 dużych rzodkiewek
  • 2 łyżki masła
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz
  • imbir - szczypta
  • łyżeczka cukru
Rzodkiewkę kroimy na ćwiartki. Na patelni topimy masło z olejem, dodajemy rzodkiewki, cukier i smażymy na średnim ogniu ok. 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i imbirem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)