piątek, 9 lutego 2018

Zimowe warzywa z patelni z jajkiem

Pyszne, proste i sycące warzywa na obiad ;) .

Zimowe warzywa z patelni z jajkiem


 Składniki
  • 1 brukiew (ok. 1 kg)
  • 1 kg kiszonej kapusty z marchewką
  • 2 duże cebule
  • 100 g sera żółtego - u mnie salami
  • 5 jajek
  • olej rzepakowy
  • sól
  • pieprz
  • pół łyżeczki imbiru
  • łyżka cukru

Na oleju rzepakowym smażymy na złoty kolor posiekaną kiszoną kapustę. Pod koniec dodajemy do niej łyżkę cukru i jeszcze chwilę podsmażamy. Przekładamy do miski.
Brukiew obieramy i ścieramy na dużych oczkach. Cebulę drobno kroimy. Na tej samej patelni podsmażamy na odrobinie oleju cebulę. Kiedy zmięknie dodajemy brukiew, doprawiamy solą, pieprzem i  imbirem. Smażymy do miękkości. Do brukwi dodajemy przygotowaną kapustę kiszoną oraz starty na tarce żółty ser. Dokładnie mieszamy i dodajemy roztrzepane jaja. Całość mieszamy i smażymy na średnim ogniu, aż jaja się zetną. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)