czwartek, 4 września 2014

Krem selerowo-porowy

Pyszna, ekspresowa i zdrowa zupa! Polecam  :)

Zapraszam również do lektury PetroNews.pl, w której jak co dwa tygodnie znajdziecie mój kulinarny artykuł. Dziś o górskich serach. Gazetę znajdziecie pod linkiem

Krem selerowo-porowy


Składniki:
·         2 łyżki masła
·         1 duży seler
·         2 pory
·         2 ziemniaki
·         litr wody
·         sól
·         pieprz
·         ocet balsamiczny 3 łyżki
·         mascarpone 200 g

Na maśle przesmażamy pokrojone w kostkę warzywa- seler, ziemniaki oraz pory. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Miksujemy, doprawiamy solą, pieprzem i octem balsamicznym. Zupę zaprawiamy serkiem mascarpone. Jeśli wyjdzie zbyt gęsta, rozrzedzamy odrobiną wody. Podajemy z uprażonymi pestkami dyni oraz octem balsamicznym.  Smacznego!
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz