Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)


poniedziałek, 11 stycznia 2016

Roladki ze schabu z papryką i boczkiem



 Proste i efektowne roladki na szybki rodzinny obiad. Polecam!

 Roladki ze schabu z papryką i boczkiem

 

 Składniki (8 roladek):
·  ok. 1 kg  kawałek schabu
·  musztarda miodowa
·   słoiczek papryki grillowanej marynowanej w oleju
·   sól
·  pieprz
·   200 g boczku wędzonego w cienkich plasterkach
·    bułka tarta
·   mąka pszenna
·  2 jajka do panierowania

Schab porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu stron.
Każdy płat schabu smarujemy musztardą, układamy plaster boczku i kilka kawałków papryki i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju spod papryki z każdej strony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju spod marynowanej papryki  i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz