środa, 27 lipca 2016

Karkówka duszona w sosie paprykowym

Prosty, smaczny  i szybki obiad dla miłośników mięsa. :)


 Karkówka duszona w sosie  paprykowym



 Składniki:


  • ok. 1,5-2 kg karkówki
  • olej rzepakowy 10 łyżek
  •  łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • duży pęczek szczypiorku
  • pieprz
  •  sól
  •  ok. 2 szklanki wody
  •   łyżeczka mąki ziemniaczanej + 2 łyżki zimnej wody


Karkówkę porcjujemy na dość grube plastry. Każdy solimy, pieprzymy.  Papryki mieszamy z olejem, taką marynatą polewamy każdy kawałek mięsa. Pozostawiamy w lodówce do zamarynowania na całą noc. Każdy plaster mięsa razem z marynatą obsmażamy na rumiano na dobrze rozgrzanej patelni i przekładamy do garnka. Smak z patelni wymywamy odrobiną wody i dodajemy do mięsa. Mięso zalewamy ok. 2 szklankami wody i gotujemy do miękkości ok. 30 minut. Pod koniec dodajemy mąkę  rozrobioną w zimnej wodzie i dość grubo posiekany szczypiorek. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

zamów tort

Współpraca z PetroNews.pl.

wypieki Ewy

"Przepis dnia" i cynamonowe pączko-jagodzianki




Zapraszam na:

KobiecePorady.pl - Portal z poradami dla Kobiet
zBLOGowani.pl
Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów Lista Blogów Kulinarnych

Na skróty

Translate

Drogi czytelniku,

Drogi czytelniku, będzie mi bardzo miło, jeśli podzielisz się swoją opinią w komentarzu pod przepisem, z którego skorzystałeś. Twoja opinia jest dla mnie bardzo cenna. :)