Makaron z twarogowym sosem pesto
Składniki na sos:
- 5 dużych łyżek pistacjowego pesto
- 400 g twarogu trzykrotnie zmielonego
- łyżeczka grysiku
- sól do smaku
- 6-7 łyżek oleju rzepakowego
Dodatkowo:
- ulubiony makaron ugotowany al dente
- kilka łyżeczek pistacjowego pesto
- pistacje
Makaron
gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Twaróg
mieszamy z olejem, pesto, kaszą. Gotujemy chwilę na niedużym ogniu. Doprawiamy do smaku solą. Sos dodajemy do ugotowanego, gorącego makaronu i dokładnie
mieszamy. Dkorujemy pesto oraz pistacjami. Podajemy od razu. Smacznego!
Ciekawy pomysł na pesto. Jadam je tylko w klasycznej wersji. Bardzo smakowicie to wygląda. Na pewno jest warte spróbowania. Posmakowałabym! Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń