Roladki schabowe z konfiturą z czerwonej cebuli i majonezem
Składniki
(8 roladek):
- ok. 1 kg kawałek schabu
- majonez
- słoiczek konfitury z czerwonej cebuli
- sól
- pieprz
- bułka tarta
- mąka pszenna
- 2 jajka do panierowania
Schab
porcjujemy na kawałki i rozbijamy jak na kotlety, solimy i pieprzymy z obu
stron.
Każdy płat
schabu smarujemy cienką warstwą majonezu, układamy porcję konfitury z czerwonej
cebuli i zawijamy. Spinamy wykałaczką. Roladki obtaczamy w odrobinie mąki, następnie
w rozbełtanych z wodą jajkach i bułce tartej. Tak przygotowane roladki
obsmażamy na dobrze rozgrzanym oleju spod papryki z każdej strony. Przekładamy
do naczynia żaroodpornego, skrapiamy odrobiną oleju spod marynowanej papryki i pieczemy ok. 20-25 minut, temp. 190 stopni.
Smacznego!
Ciekawe jak smakują. Nie jadłam takiej konfitury ani solo, ani w żadnym przepisie. Roladka bardzo apetyczna. Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuń