Fasolka szparagowa w sosie orzechowym
Składniki:
- fasolka szparagowa
- czubata łyżka masła orzechowego
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka oleju sezamowego
- łyżeczka octu ryżowego
- sól do smaku
- sok z cytryny
- duża garść orzeszków ziemnych
Fasolkę gotujemy al dente. Na patelni podgrzewamy masło
orzechowe, dodajemy sos sojowy, olej sezamowy, ocet ryżowy oraz sok z cytryny.
Doprawiamy solą. Dodajemy fasolkę i dokładnie mieszamy jeszcze chwilę
podgrzewając. Całość posypujemy orzeszkami ziemnymi. Podajemy od razu. Smacznego!
Lubię bardzo fasolkę szparagową - mniam :) Taki sos to super pomysł. Klasyczna bułka tarta na masełku już mi się znudziła. Pozdrowionka! :)
OdpowiedzUsuńWidzę, że nie tylko ja tu ubóstwiam masło orzechowe :D
OdpowiedzUsuńZapraszam:
http://chrupacz-poranny.blogspot.com/
Uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci, ale takiego połączenia jeszcze nie widziałem :)
OdpowiedzUsuń